Германското федерално правителство е издало входна виза на заподозрян руски

...
Германското федерално правителство е издало входна виза на заподозрян руски
Коментари Харесай

Spiegel: Германия е издала виза на руски шпионин

Германското федерално държавно управление е издало входна виза на обвинен съветски разузнавач макар отхвърли на Федералната работа за отбрана на конституцията и разузнаването на друга европейска страна , заяви Spiegel.

Отбелязва се, че руснакът, който е систематизиран от разследващите служби като разузнавач, за първи път е подал молба за виза в Москва през юли. При това той показва покана от съветското генерално консулство в Лайпциг. Това обаче незабавно е обявено на разследващите служби и молбата му е отхвърлена .

По време на договарянията за акредитация на чиновници на немското посолство в Руската федерация обаче съветската страна още веднъж повдигна въпроса и изиска ново разглеждане. През август мъжът подава нова молба.

При втория опит немското консулство не вижда никакви подозрения за шпионаж и визата е издадена. Според вътрешно следствие предизвестието от Федералната работа за отбрана на конституцията на Германия е било подценено заради неточност. Впоследствие грешката е взета поради и визата е анулирана.

Spiegel оповестява, че тази обстановка е станала допустима, тъй като немското външно министерство е желало да акредитира дипломати в Москва. В същото време Германия би трябвало да акредитира съветските дипломати в Германия.

Твърди се, че инцидентното издаване на визата се дължи на желанието да се изрази признателност към съветската страна. В същото време самият факт, че Германия продължава да акредитира съветски дипломати, се възприема с съмнение от някои страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР