Германският здравен министър Йенс Шпан заяви, че специалните разпоредби, свързани

...
Германският здравен министър Йенс Шпан заяви, че специалните разпоредби, свързани
Коментари Харесай

Ваксините работят! Извънредното Covid положение в Германия приключва на 25 ноември

Германският здравен министър Йенс Шпан съобщи, че специфичните разпореждания, свързани с коронавирусната пандемия, могат да приключат на 25 ноември, макар че ще би трябвало да останат в действие Covid тестванията на закрито, имунизацията и другите хигиенични ограничения, оповестява немското издание " Билд " (Bild).

" Това значи, че изключителното състояние, което е в действие съвсем 19 месеца - от 28 март 2020 година, ще завърши ", е декларирал Шпан в понеделник, съгласно " Билд ".

" Билд " оповестява, че Шпан е споделил на районните здравни министри, че повода за това предложение се дължи на сегашната степен на имунизация в Германия и откакто институтът " Роберт Кох " класифицира риска от ковид като сдържан за тези, които са били имунизирани.

За да се случи това обаче, Бундестагът ще би трябвало да утвърди мярката, като в това време Шпан означи, че някои противоепидемични ограничения на закрито евентуално ще би трябвало да останат в действие.

" Преминаваме от изключително състояние към положение на изключително внимание ", е допълнил здравният министър.

Йенс Шпан също по този начин е показал, че естествените условия ще бъдат вероятни едвам напролет на 2022 година.

Извънредните ограничения за надзор на пандемията изтичат автоматизирано, в случай че не бъдат удължени посредством гласоподаване в Народното събрание на страната, припомня Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР