Германският вестник "Билд" публикува нови записи на подслушани разговори, на

...
Германският вестник "Билд" публикува нови записи на подслушани разговори, на
Коментари Харесай

"Билд" публикува подслушани разговори, изобличаващи албанския премиер

Германският вестник "Билд " разгласява нови записи на подслушани диалози, на които се чува по какъв начин чиновници от ръководещата Социалистическа партия в Албания се договарят за закани, пазаруване и операция на гласове в граничния град Пешкопея, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

В подслушаните диалози, както се твърди, се чуват гласовете на настоящия албански министър председател Еди Рама, някогашния министър на стопанската система Дамян Гикнури, шефа в албанското работи Арбен Кеси. Подслушаните диалози произтичат от досие 184, което три години стои в чекмеджетата на албанската прокуратура, написа журналистът Петер Тиде.

В един от 16 оповестени записи министър председателят Еди Рама в телефонен диалог с Кеси в деня на изборите пита дали са осъществени поставените цели, на което събеседникът му дава отговор утвърдително. В други подслушани диалози функционери на Социалистическата партия уговарят пазаруване и операция с гласове. Веднага след публикуването на записите прокуратурата за тежки закононарушения в Тирана стартира следствие срещу лицата, които са извадили тези материали от досието.

Прокуратурата за тежки закононарушения деликатно следи нововъзникналата невиждана обстановка, която съществено въздейства на имиджа на албанската прокуратура, а е зародила с нарушение на закона, се показва в известие на прокуратурата. Албанският министър председател Еди Рама по този мотив съобщи, че ще съди немския публицист Петер Тиде.

Рама написа в Туитър, че е решил да задвижи този въпрос в съд в Германия, защото там правораздаването не си играе с тайните на едно следствие, достолепието на жителите и страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР