Германският вътрешен министър каза снощи, че на срещата с колегите

...
Германският вътрешен министър каза снощи, че на срещата с колегите
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър обяви, че подготвя план за разпределяне на мигрантите в ЕС 

Германският вътрешен министър сподели нощес, че на срещата с сътрудниците си от Европейски Съюз през днешния ден в Хелзинки ще се опита да реализира "временно споразумяване " на въпроса за разпределянето на мигрантите, избавени в Средиземно море, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Страните от Европейски Съюз имат огромни различия по този въпрос. До предходната година Италия приемаше множеството мигранти, пристигнали по море. Но новото държавно управление в Рим упорства и другите страни в съюза да поемат своя дял от мигрантите.

Хорст Зеехофер акцентира, че не става дума за разпределение по квоти и че не желае "фактическо отваряне на границите " за мигранти. По думите му несъмнено това са хора, избавени от удавяне и откарани в несъмнено пристанище. Но добави, че не е наложително пристанището да е европейско, т.е. би трябвало да спомагат и управляващите в страните от Северна Африка.

Вчера италианският министър на външните работи Енцо Моаверо Миланези изложи проект за основаването на "структуриран " механизъм за разпределение на новопристигналите мигранти, при което заявките за даване на леговище да се подават отвън границите на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР