Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви днес, че партиите от

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви днес, че партиите от
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Германия се споразумя за шефа на вътрешното разузнаване

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи през днешния ден, че партиите от ръководещата коалиция са постигнали съглашение за решение на разногласието за бъдещето на шефа на вътрешното разузнаване Ханс-Георг Маасен, предадоха международните организации.

 Ханс-Георг Маасен (ляво) се ръкува с вътрешния министър Хорст Зеехофер (дясно) Ханс-Георг Маасен (ляво) се ръкува с вътрешния министър Хорст Зеехофер (дясно) © Българска телеграфна агенция
След неколкодневен спор, който заплаши обединението на канцлера Ангела Меркел, водачите на ръководещите партии се съгласиха да не покачват забъркания в скадал Маасен.

Зеехофер сподели, че Маасен ще стане специфичен консултант във вътрешното министерство без нарастване на заплащането му.

По-рано тази седмица беше оповестено, че Маасен ще бъде освободен от поста на началник на Федералната работа за отбрана на конституцията, откакто беше упрекнат, че поддържа крайнодесни възгледи.

Решението обаче той да бъде изместен на по-високо платена служба във вътрешното министерство провокира отвращение и наложи нови договаряния сред съдружните сътрудници за неговото бъдеще.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР