Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер даде на канцлера Ангела Меркел

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер даде на канцлера Ангела Меркел
Коментари Харесай

Зеехофер даде краен срок на Меркел за мигрантите


Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер даде на канцлера Ангела Меркел още две седмици, с цел да откри решение на равнище Европейски Съюз за преустановяване притока на мигранти. Той заплаши, че в случай че този период не бъде спазен, ще подреди на граничната полиция да връща всички мигранти.

Партията на Зеехофер единомислещо реши да даде време на Меркел, с цел да откри решение на казуса. Очаква се немският канцлер да се опита да реализира договорка по време на срещата на върха на Европейски Съюз на 28-ми и 29-ти юни.

Предната седмица Зеехофер даде на Меркел период от една седмица, която изтече през днешния ден. Ден по-рано вътрешните министри на Австрия, Германия и Италия обявиха, че ще образуват „ ос на искащите да се борят ” с незаконната миграция в Европейски Съюз. Това беше обявено от австрийския канцлер Себастиан Курц.

„ Аз съм благополучен за положителното съдействие, което считаме да развием сред Рим, Виена и Берлин – мисля, че е едно доста рационално съдействие, което ще способства за понижаване на незаконната имиграция в Европа ”, съобщи Курц. Неговата страна ще поеме ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз след България от 1-ви юни.

Германският вътрешен министър Зеехофер съобщи: „ Смятаме, че тази ос е нещото, което ще ни помогне да се оправим с незаконната имиграция ”. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР