Германският външен министър Хайко Маас призова страните, подписали ядрената сделка

...
Германският външен министър Хайко Маас призова страните, подписали ядрената сделка
Коментари Харесай

Германският външен министър призова да бъде спазена ядрената сделка с Иран

Германският външен министър Хайко Маас прикани страните, подписали нуклеарната договорка с Иран през 2015 година, да се придържат към нея, съобщи ДПА. Маас сподели това в аржентинската столица Буенос Айрес, където през днешния ден ще се състои среща на външните министри на страните от Г-20, само че без присъединяване на американския държавен секретар Майк Помпейо.

"Отказ от тази договорка значи нахлуване в изцяло нестабилно бъдеще, що се отнася до въпроса за нуклеарните оръжия в Иран ", сподели Маас късно нощес. "Става дума не толкоз за Иран, а за нашите лични ползи в областта на сигурността, ползите и на Германия, и на Европа ", добави той.

Германия, Франция и Англия се пробват да спасят договорката с Техеран, откакто президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила изтегли от нея Съединените щати. Китай и Русия също желаят тя да остане в действие.

Вместо да отиде на срещата на Г-20 в Буенос Айрес, държавният секретар Майк Помпейо ще произнесе тирада във Вашингтон за тактиката на Съединени американски щати за договаряне на нова нуклеарна договорка с Иран.

Руският външен министър Сергей Лавров анулира присъединяване си в срещата в последния миг поради други задължения. В Буенос Айрес няма да отидат също френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан и шефката на европейската дипломация Федерика Могерини, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР