Германският външен министър Аналена Бербок заяви днес, че подкрепя решението

...
Германският външен министър Аналена Бербок заяви днес, че подкрепя решението
Коментари Харесай

Германия подкрепя заповедта за арест на Путин

Германският външен министър Аналена Бербок съобщи през днешния ден, че поддържа решението на Международния углавен съд да издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин по обвинявания във военни закононарушения, съобщи Ройтерс.

На конференция в Северна Македония Бербок сподели, че " никой не е над закона ", имайки поради съветския водач.

Всеки опит за арест от задгранични страни ще бъде прегледан като оповестяване на война, съобщи някогашният президент на Русия Дмитрий Медведев. Медведев, който беше президент сред 2008 и 2012 година, прави все по-категорични изявления откогато Путин изпрати войски в Украйна, неведнъж отправяйки нуклеарни закани, съобщи Агенция Франс Прес.

Международният углавен съд (МНС) издаде предходната седмица заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, обвинявайки го, че е виновен за военни закононарушения в Украйна. Москва неведнъж е отричала обвиняванията в зверства от страна на съветските сили при продължаващата повече от година инвазия в прилежаща Украйна. МНС издаде заповед за арест на Путин по съмнение в нелегално депортиране на деца и нелегално прекачване на хора от територията на Украйна в Руската федерация.

Президентът на Съединени американски щати също Джо Байдън сподели, че съветският президент Владимир Путин е направил военни закононарушения и решението на Международния углавен съд (МНС) да издаде заповед за ареста му е целесъобразно.

Решението на Международния углавен съд (МНС) да издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин ще докара до чудовищни последствия за интернационалното право. Това твърди зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия и някогашен неин държавен глава Дмитрий Медведев. " Решиха да съдят президента (...) на една нуклеарна мощ, която не членува в МНС на същите учредения като Съединени американски щати и като други страни. Очевидно са получили оптимално твърда уводна директива ", написа съветският политик в Телеграм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР