Германският третодивизионен клуб Юрдинген привлече бившия младежки национал на България

...
Германският третодивизионен клуб Юрдинген привлече бившия младежки национал на България
Коментари Харесай

Български национал премина в Лига 3 в Германия

Германският третодивизионен клуб Юрдинген притегли някогашния юношески национал на България Стефан Велков. Централният бранител, който е младеж на Славия, идва от нидерландския клуб от втора дивизия Ден Бош. През последната година той носеше екипа на Валвайк в елита на Нидерландия, където беше даден чартърен от Ден Бош. А през февруари 23-годишният състезател дебютира за българския народен тим в другарски против Беларус.

" Стефан Велков беше един от най-хубавите централни бранители във Втора дивизия на Нидерландия, а също по този начин името му беше и доста известно измежду експертите там ", споделя ръководещият шеф на тима от град Крефелд Николас Вайнхарт. След дебюта му в националния тим на неговата страна, ние на драго сърце ще му помогнем да се развие по-нататък. Той ще даде на отбраната ни спомагателна непоклатимост ". С неспокойствие чакам идната стъпка в кариерата си, към този момент в Германия и в КФС Юрдинген ", акцентира Велков, който неотдавна стана татко.

" Надявам се, че мога да допринеса с качествата си и да се развъртвам тук ". Стефан Велков е вторият българин, който ще носи синьо-червената фланелка на отбора от Крефелд след Златко Янков, играл там през сезон 1995/1996. Тогава обаче главен спонсор е фармацевтичната компания " Байер ", а клубът носи името Байер Юрдинген.

В продължение на два сезона във втора дивизия на Нидерландия Стефан Велков има 41 мача и 3 гола, а през предходната акция отиде във Валвайк в елита, само че шампионата беше спряно поради пандемията от ковид. Тимът на Юрдинген приключи на 13-о място от 20 тима в немската Трета лига, само че упоритостите тази година са по-високи. Иначе тимът има историческо наличие в немския футбол, като играе в Бундеслигата от 1976-а до 1996-а година с три изпадания, само че се връща незабавно. След това обаче клати сред втора и четвърта лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР