Германският технологичен лидер Siemens AG вече има нов главен изпълнителен

...
Германският технологичен лидер Siemens AG вече има нов главен изпълнителен
Коментари Харесай

Siemens има нов главен изпълнителен директор

Германският софтуерен водач Siemens AG към този момент има нов основен изпълнителен шеф. Компанията приключи процеса по смяна на топ мениджмънта, като отпред на групата застава Роланд Буш, който ще наследи Джо Кезер.

Роланд Буш поема по едно и също време позициите на президент и основен изпълнителен шеф. Джо Кезер ще се кандидатира за преизбиране в Надзорния съвет на Siemens Energy AG на годишното си заседание на акционерите на 10 февруари 2021 година и за наново избиране за ръководител на Надзорния съвет на учредителното съвещание на борда незабавно по-късно.

" Плавният преход от Джо Кезер към Роланд Буш като нов президент и основен изпълнителен шеф е резултат от далновидно обмисляне, съчетано с тясно, учредено на доверие съдействие от страна на всички участващи ", показва ръководителят на Надзорния съвет Джим Хагеман Снабе. " Това ни разреши сполучливо да поставим основата за неотложно продължение - и даже ускорение - на трансформацията на Siemens ", добавя той.

Проманата в управлението беше утвърдена са заседание на акционерите, на което беше утвърдено и разпределението на дял от 3,50 евро на акция за фискалната 2020 година.

Siemens AG е световен софтуерен водач, основан преди 170 години. Компанията развива активност в над 200 страни, най-вече в областта на интелигентната инфраструктура за здания и разпределени енергийни системи, автоматизацията и цифровизацията на процесите и производствата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР