Германският технологичен концернSiemens ще бъде интеграционен партньор на Volkswagen Industrial

...
Германският технологичен концернSiemens ще бъде интеграционен партньор на Volkswagen Industrial
Коментари Харесай

Volkswagen ще си сътрудничи със Siemens за своя Industrial Cloud


Германският софтуерен концернSiemens ще бъде интеграционен сътрудник на Volkswagen Industrial Cloud, оповестиха двете компании. Siemens ще играе основна роля, с цел да се подсигурява, че машините и оборудването на разнообразни производители в 122-те завода на Volkswagen са дейно свързани в облака. Прозрачността и анализът на данните ще слагат софтуерните основи за по-нататъшно възстановяване на продуктивността на заводите на Volkswagen. В допълнение Siemens, както и доставчиците на машини и съоръжение, ще създадат приложенията от IoT платформата на Siemens MindSphere налични във Volkswagen Industrial Cloud.

Volkswagen и Siemens имат намерение да развиват нови функционалности и услуги за Industrial Cloud дружно с доставчиците на машини и съоръжение, които ще бъдат налични за всички бъдещи сътрудници. По този метод ще се даде подтик на развиването на Volkswagen Industrial Cloud.

" Възнамеряваме да превърнем нашия Volkswagen Industrial Cloud в партньорска мрежа, от чиято бистрота на данните и цифрови функционалности ще могат да се възползват всички участващи компании. В лицето на Siemens печелим мощен сътрудник с изключителна експертиза в дигитализацията и промишлеността ", съобщи Оливър Блуме, ръководител на Изпълнителния съвет на Porsche AG и член на Управителния съвет на Volkswagen Aktiengesellschaft, отговарящ за производството.

„ За нас е наслаждение да подкрепим Volkswagen в развиването на новия Industrial Cloud с нашата отворена IoT платформа MindSphere. За тази цел ще свържем по-ефективно машините, индустриалните системи и оборудването с MindSphere и нашите платформи за автоматизация. По този метод Volkswagen, както и доставчиците и производителите на съоръжение, ще могат да употребяват капацитета на индустриалните данни още по-ефективно. Ще стане допустимо производството да стане по-ефикасно и по-гъвкаво, както и да се усъвършенства още повече качеството “, уточни Клаус Хелмрих, член на Управителния съвет на Siemens AG.

Siemens ще способства за съдействието с Volkswagen с цялостния си опит в региона на автоматизацията, построяването на мрежи от машини и уреди и индустриалния IoT. Освен приложения на платформата MindSphere, това ще включва и индустриални решения. С този метод данните за производството ще се обработват непосредствено от машините или в индустриалния развой, преди да бъдат изпратени към Industrial Cloud. Това ще разреши по-нататъшно усъвършенстване на комплицираните индустриални процеси и ще усъвършенства качеството на Volkswagen Industrial Cloud.

Така да вземем за пример, сътрудниците на Siemens и MindSphere оферират приложения за прогнозируема поддръжка на машини с авансово изчислени усъвършенствани цикли. Чрез облака те могат да бъдат интегрирани във всички фабрики на Volkswagen. Ще бъде допустимо да се управлява индустриалната среда и веригата за доставки на Volkswagen още по-ефективно, защото обвързваните снабдители и производители на машини също ще се възползват от информацията, получена от разбора на данните.

С Volkswagen Industrial Cloud, който се създава взаимно с Amazon Web Services (AWS), Volkswagen Group слага основите за дигитализацията на производството и логистиката. В дълготраен проект това ще включва и консолидираното на световната верига за доставки на Volkswagen с повече от 30 000 местоположения на над 1500 снабдители и компании-партньори. В бъдеще Industrial Cloud ще бъде наличен като платформа и за други сътрудници.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР