Германският стартъп Lilium, който произвежда електрически самолети, които могат да

...
Германският стартъп Lilium, който произвежда електрически самолети, които могат да
Коментари Харесай

Бразилска авиокомпания купува 220 електрически самолета

Германският стартъп Lilium, който създава електрически самолети, които могат да изхвърчат и кацат отвесно, разгласи проекти да продаде 220 самолета на стойност съвсем 1 милиард $, на бразилската нискотарифна самолетна компания Azul, заяви CNBC, представена от БГНЕС.

Последният аероплан на Lilium е петместен модел, само че този, който ще бъде създаван серийно и ще бъде продаван на Azul, ще бъде седем-местен аероплан с шестима пасажери и водач на борда. Цената на един подобен аероплан е 4,5 милиона $.

„ Самолетът, който планираме да произвеждаме всеобщо, може доближи скорост до към 280 км/ч. Продължителността на хвърчене с един заряд на батерията е 250 километра ”, посочи Алекс Асели, основен пълководец в Lilium.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Първият в света напълно електрически аероплан с отвесно изл...

Очаква се производството на е-самолети да стартира тази година, като първият от тях ще бъде разполагаем на пасажерите на Azul през 2025 година. Azul и Lilium също имат намерение да започват мрежа от специфични летища за самолети с отвесно политане, така наречен " вертипорти " в Бразилия.

Azul е най-голямата бразилска самолетна компания по брой обслужвани градове и ежедневни пътувания.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР