Германският социал-демократи понесоха очаквано тежко поражение в изборите за провинциално

...
Германският социал-демократи понесоха очаквано тежко поражение в изборите за провинциално
Коментари Харесай

Социалистите са без мнозинство в Бремен за пръв път от 1946 г. насам

Германският социал-демократи понесоха предстоящо тежко проваляне в изборите за провинциално ръководство в Бремен и за пръв път от 1946 година насам няма да са с болшинство в Народното събрание. Това е единствената федерална провинция, в която една партия е управлявала толкоз дълго независимо.

Лидерът на SPD Андреа Налес съобщи довечера, че желае да продължи да работи във федералната коалиция в Берлин с канцлера Ангела Меркел. Въпреки това и тя назова резултатите в Бремен " извънредно разочароващи " и съгласно " Ройтерс " ще е под мощен напън партията да напусне федералното държавно управление и да провокира изключителни избори.

Според екзитпол на телевизия ARD социалдемократите са събрали през днешния ден 24.5% от гласовете, което е много по-малко от 32.8% през 2015 година С малко ги изпреварва Християндемократическият съюз на Меркел - 25.5%. Зелените имат 18% и обявиха изрично позиция от тях да зависи бъдещото ръководство в най-малката провинция на Германия.

Бремен е освен следващият случай на съвсем непрестанно понижаване на поддръжката за SPD, само че и дава съображение на елементарните членове още повече да недоволстват с изказване, че партията им единствено служи като съдружник на Меркел без опция да осъществя главните си хрумвания. В 10 от последните 14 години двете партии управляваха в коалиция, само че под прожектора непрестанно е Меркел.

SPD ще направи оценка на обединението до края на годината и стремящите се към по-ляво ръководство може да вземат връх в този развой и да доведат страната до ексклузивен избор за Бундестаг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР