Германският шампион Байерн Мюнхен започна защитата на титлата с равенство

...
Германският шампион Байерн Мюнхен започна защитата на титлата с равенство
Коментари Харесай

Байерн стъпи накриво при подновяването на шампионата в Германия

Германският първенец Байерн Мюнхен стартира отбраната на купата с тъждество против отбора на Херта Берлин. Срещата приключи при резултат 2:2, като и двата тима могат да съжаляват за изпуснатия късмет за победа. Левандовски откри в 24-ата минута, само че единствено за три минути гостите съумяха да извърнат развоя на срещата. Първо Лукебакио изравни в 36-ата, а в 38-ата минута отдаденият чартърен футболист от Ливърпул Марко Груич, реализира цялостния поврат. Отново Левандовски, от дузпа в 60-ата минута, оформи крайният резултат.

Още в третата минута се стигна до рискова обстановка пред врата на Херта. Тиаго Алкантара овладя по великолепен метод мъчно подаване на дузпата и стреля превъзходно по земя, само че вратарят някак си мазета. Томас Мюлер насочи изстрел към вратата на гостите в 7-ата минута от границата на наказателното поле, само че топката прелетя около лявата греда.

Последваха две забавни офанзиви на „ баварците “, само че Левандовски не съумя да ги приключи, като при втората полякът беше фаулиран. Първата по-опасна обстановка за Херта бе една контраофанзива, която Ибишевич не съумя да приключи.

В 24-ата минута Байерн откриха резултата посредством Роберт Левандовски, който по този метод стана създател на първия гол за сезона. Асистенцията за гола бе дело на Серж Гнабри, който доста ефективно участваше в съвсем всяка на първенците, които стигнаха до нова добра опция, само че ударът на Томас Мюлер беше париран. Херта съумя да се окопити и при една рискова офанзива единствено намесата на Павар попречи на топката да попадне у Ибишевич наоколо пред вратата на Нойер.

Гостите стигнаха до поврат единствено за три минути. Те се възползваха от неубедителната игра на Байерн в отбрана. Изравнителният гол означи Лукебакио, който получи топката в центъра на терена, напредна и стреля. Топката се отби в гърба на Ибишевич и промени траекторията си, с цел да попадне във вратата на Нойер. Само три минути по-късно обратът стана факт. Вратарят на Херта прати топката в половината на “баварците “, тя попадна у Ибишевич, който изведе Груич самичък в наказателното поле и той означи за 2:1. В края на полувремето футболистите на Байерн имаха искания за дузпа, само че реферът не отсъди такава.

Втората полувреме на мача стартира с напън на Байерн. Активен продължаваше да бъде Серж Гнабри. След негово независима акция той подаде към Коман в наказателното поле, само че французинът не съумя да стигне до топката. В 55-ата минута германецът стреля, само че вратарят на гостите Ярстейн избави. В 57-ата минута основният арбитър на дуела отсъди дузпа за Байерн за нарушаване на Марко Груич против Левандовски. Полякът беше съборен в наказателното поле, само че съдията не реагира. След намесата на ВАР обаче, той отсъди дузпа за домакините, която бе осъществена от Левандовски.

Толисо пропусна златен късмет да изведе „ баварците “ напред в 71-ата минута, откакто не съумя да откри очертанията на врата след негов изстрел от добра позиция. В 74-ата минута Херта също получи късмет за трети гол, само че Нойер избави. При изнасянето на топката, от страна на „ баварците “, те сбъркаха, което принуди Павар да извърши нарушаване против Леки тъкмо пред наказателното поле и гостите получиха директен свободен удар. Дуда стреля, само че в стената.

В 84-ата минута Серж Гнабри беше доста покрай надвит гол за Байерн, само че малко не доближи удара му да попадне в мрежата на Ярстейн.

Така двата отбора си поделиха по 1 точка в откриващия мач от новия сезон в Бундеслигата за сезон 2019/20020.

В идващия кръг "баварците " гостуват на Шалке, до момента в който столичани от Херта домакинстват на Волфсбург.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР