Германският режисьор Волфганг Петерсен почина на 81-годишна възраст.Номинираният за Оскар

...
Германският режисьор Волфганг Петерсен почина на 81-годишна възраст.Номинираният за Оскар
Коментари Харесай

Почина една филмова легенда

Германският режисьор Волфганг Петерсен умря на 81-годишна възраст.

Номинираният за Оскар сценарист и режисьор е прочут с филми като "Das Boot ", "Air Force One " и "Под прицел " (In the Line of Fire), "Приказка до безкрайност " (The NeverEnding Story). "Троя ".

Той е умрял от рак на панкреаса в дома си в наличието на брачната половинка си Мария Боргел Петерсен. Смъртта му бе доказана от негов представител.

Петерсен избухва на кино хоризонта с "Das Boot " през 1982 година - безапелационна драма за немска подводница от Втората международна война. Филмът е по едно и също време обичан на рецензията и комерсиален шлагер и е номиниран за шест Оскара, в това число за най-хубав режисьор и най-хубав приспособен сюжет, написан от Петерсен.

"Толкова доста режисьори имат един единствен филм “, разяснява той в по-късно изявление: "Този промени всичко за мен и хората ще приказват за него постоянно. Късметлия съм, че имам този филм ".

Следва друга кино класика и първият англоезичен филм на Петерсен, фантастичното премеждие "Приказка до безкрайност ", което става интернационален шлагер и слага началото на поредност от холивудски триумфи за немския режисьор.

Волфганг Петерсен си партнира с Клинт Истууд за трилъра "Под прицел ", който е номиниран за три Оскара, преди да работи с Дъстин Хофман в трилъра "Зараза " (Outbreak) през 1995 година и Харисън Форд в "Air Force One " през 1997 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР