Германският регулаторен орган по конкуренцията е започнал процедура срещу разплащателната

...
Германският регулаторен орган по конкуренцията е започнал процедура срещу разплащателната
Коментари Харесай

Германската картелна служба разследва PayPal

Германският регулаторен орган по конкуренцията е почнал процедура против разплащателната компания PayPal Europe поради съмнения тя да попречва конкуренцията.

Предмет на процедурата са разпоредбите на PayPal за спомагателни такси за услугата посредством по-високи цени за артикули.  

По-конкретно ведомството твърди, че PayPal не разрешава на търговците да оферират стоките и услугите си на по-ниски цени за клиентите, които изберат по-евтин способ на заплащане от PayPal, написа Reuters. 

Освен това на потребителите им е неразрешено да демонстрират желание за платежна услуга, друга от тази, предлагана от разплащателната компания, и да улесняват потреблението ѝ от клиентите.

Службата ще проверява пазарната мощност на PayPal и степента, до която онлайн търговците разчитат на платежната услуга.

PayPal не отговори незабавно на настояването за коментар.

Промените в немските антитръстови закони за цифровите корпорации, които влязоха в действие през 2021 година, дават на службата повече пълномощия при идентифицирането и забраняването на господстващите позиции на някои компании.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинPayPal антимонополно следствие Германия ПоследниНай-четениРегулации 28 Германската картелна работа проверява PayPal Компании 76 Spotify също ще редуцира чиновници Транспорт 104 Столичният превоз ще завърши 2023 година с голям недостиг Пазар на труда 72 Александър Сано: Важно е самичък да искаш да се усъвършенстваш КомпанииОбновена 25339 Цялото произвеждане на шоколад NuCrema се мести в Костинброд Любопитно 11864 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа Компании 10007 Какво следва: 2023 година и жилищният пазар от висок клас в България Личности 8116 Провинциалното момче, което построи империя от първокласни марки Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР