Германският производител Volkswagen Group се отказва от намерения си за

...
Германският производител Volkswagen Group се отказва от намерения си за
Коментари Харесай

Volkswagen Group се отказа от завода в Турция

Германският производител Volkswagen Group се отхвърля от планове си за градеж на нов авто цех в Маниса (Турция) Измир, оповестява издание Automobilewoche, като се базира на свои източници във Волфсбург.
Фабриката предвиждаше вложения в размер на 1,2 милиарда евро, като турските управляващите поеха ангажимент да обезпечат част от тях. Също по този начин щяха да бъдат основани и към 4000 работни места, а потенциалът на предприятието щеше да бъде 350 000 автомобила на година. В него трябваше да се произвежат новите генерации на генерации на Volkswagen Passat и Skoda Superb, които в този момент се сглобяват в Емден (Германия).
Както е известно, България също беше измежду главните претенденти за място на новия цех, само че в последна сметка изборът падна върху Турция. Двете страни даже подписаха прелиминарен контракт, само че пандемията от ковид, която провокира рецесия в международната автомобилна промишленост, постави завършек на плана.
Във Volkswagen свиват серионо вложенията се, като компанията ще реорганизира производството на моделите си и ще ги пренасочи към други предприятия. Новите проекти плануват VW Passat и Škoda Superb ще се сглобяват в завода на групата в Братислава (Словакия).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР