Германският производител Порше започна събитията по повод 70 години от

...
Германският производител Порше започна събитията по повод 70 години от
Коментари Харесай

"Порше" на 70 години, как започва всичко

Германският производител " Порше " стартира събитията във връзка 70 години от стартирането на първия автомобил от марката. Това е 356 " №1 " роудстър, регистриран на 8 юни 1948 година.

Основата на автомобилния производител се гради върху делото на професор Фердинанд Порше, като синът продължава неговото дело. Фердинанд Порше основава нововъведения в автомобилната промишленост още при започване на предишния век.

През 1900 година той конструира електромобил със задвижване на главините на колелата, прочут като Lohner-Porsche. На неговата база по-късно е основан и първият в света пътнически автомобил със задвижване на всички колела.

© Порше

1900 година е рождена и за първия хибриден автомобил, като Фердинад Порше съчетава бензинов мотор и електромотор. През 1931 година Фердинанд Порше основава лична инженерна компания.

" Берлин-Рим ", показан през 1939 година, е началото на неговата концепция за състезателен автомобил с марката " Порше ", въпреки че фантазията му е осъществена от сина му Фери чак през 1948 година с модела Type 356.

Наследникът на модел 356 - " Порше " 911, планиран от сина на Фери Порше Фердинанд Александър, най-сетне носи пробив на компанията като един от водещите производители на спортни коли в света както от техническа, по този начин и от дизайнерска позиция. " Порше " 911, показан на света за първи път през 1963 година, към този момент е създаван над милион пъти.

© Порше

" Всички модели на " Порше ", разработвани в този момент или в бъдеще, са основани на този състезателен автомобил. Като перлата в короната на марката 911 се е трансформирал в спортния автомобил на фантазиите, спечелвайки сърцата на запалянковците по целия свят, е коментарът на Блум по този мотив.

Бъдещето на спортните коли " Порше " е Mission E - първият автомобил с напълно електрическо задвижване от Цуфенхаузен. Този концептуален автомобил съчетава присъщия прочувствен дизайн на " Порше ", изключителна динамичност на задвижване и напредничава ежедневна функционалност.

Моделът с четири порти и четири самостоятелни седалки има мощ от 600 к.с. и пробег от над 500 км с едно зареждане. Ускорението от място до 100 км/ч лишава по-малко от 3.5 секунди.

" Порше " са вложили към един милиард евро в този футуристичен план, създавайки над 1200 спомагателни работни места единствено в седалището в Щутгарт-Цуфенхаузен, където ще се създава Mission E.

" Порше " ще означи годишнината си с голям брой събития по целия свят. Началото е на 3 февруари с изложбата " Ефектът Порше " в автомобилния музей Петерсен в Лос Анджелис, а краят - на 13 октомври със " Sound Night ", което ще се организира на Porsche Arena в Щутгарт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР