Германският производител Opel представи най-новото попълнение в гамата си от

...
Германският производител Opel представи най-новото попълнение в гамата си от
Коментари Харесай

Opel включи и пътнически ван на ток в гамата си

Германският производител Opel показа най-новото попълнение в гамата си от електрически модели - пътническия ван Combo-e Life. Той ще се предлага с една или с две плъзгащи се странични порти, както и в общоприет вид с дължина 4,4 метра или в удължена версия - XL, чиято дължина е 4,75 метра. И в двата случая клиентът ще може да избира сред 5 и 7 места.
В взаимозависимост от метода шофиране и външните условия, новият Combo-e Life може да измине до 280 километра ( по цикъла WLTP1) с едно зареждане на своята литиево-йонна акумулаторна батерия с потенциал 50 кВтч. До 80% от заряда на батерията може да бъде възобновен за към 30 минути на подобаваща социална зарядна станция. Електрически ван може да тегли прикачен товар с тегло до 750 кг, като има опция за прибавяне на електронна система за надзор на стабилността на ремаркето TSC (Тrailer Stability Control).


 Opel възражда Monza като SUV-модел Opel възражда Monza като SUV-модел
От няколко години се твърди, че немският производител Opel има желание за върне именитото име Monza в гамата си. Така се казваш...
Благодарение на оптималната мощ от 100 кВт (136 к.с.) и оптималният въртящ миг от 260 Нм на напълно електрическото задвижване на новия модел, Combo-e Life е подобаващ и за по-дълги дистанции в извънградски условия. В взаимозависимост от разновидността, новият LAV модел форсира от нула до 100 км/ч единствено за 11,2 секунди, а оптималната скорост от 130 км/ч (с електронно ограничение) прави Combo-e Life подобаващ и за пътешестване по автомагистрала. Усъвършенстваната рекуперативна функционалност на спирачната система с опция за избор на два режима усилва в допълнение успеваемостта на задвижването и разрешава удължение на самостоятелния пробег.
Акумулаторната батерия съдържа общо 216 литиево-йонни кафези, комплектовани в 18 модула. Те са поместени в пространството под пода на каросерията сред между предния и задния мост, тъй че да не се нарушава размерът и функционалността на пътническото поделение. Това разположение на акумулаторната батерия води и до доста намаляване на центъра на тежестта на автомобила, което има удобно отражение както върху стабилността при непряк вятър, по този начин и върху държанието в завой, спомагайки за в допълнение наслаждение от шофирането.


Combo-e Life е квалифициран за потребление на друг тип зарядни станции, енергийни инфраструктури и благоприятни условия за зареждане – от стенни зарядни модули (Wallbox) през публични бързозарядни станции до домашен кабел за зареждане от битов контакт при нужда.
При потребление на социална зарядна станция със 100 кВт, времето за възобновяване на 80% от потенциала на акумулаторната батерия с 50 кВтч е едвам към 30 минути. В взаимозависимост от пазара и от построената зарядна инфраструктура, Combo-e Life се предлага серийно с мощно трифазно зарядно устройство с мощ 11 кВт или с еднофазно бордово зарядно устройство със 7,4 кВт.
 „ София Франс Ауто е новият представител на Opel за България „ София Франс Ауто " е новият представител на Opel за България
Компанията „ София Франс Ауто " е новият вносител на Opel за България, оповестиха от централата на немския производител в Рюселхай...
Моделът разполага с цялостната гама технологии и асистиращи системи: HDC (Hill Descent Control), асистента за поддържане на лентата за придвижване LKA (Lane Keep Assist) и предизвестието за унесеност и отмалялост на лидера DA (Drowsiness alert) до функционалността за различаване на пътни знаци TSR (Traffic Sign Recognition) и предизвестието за конфликт с транспортното средство начело FCA (Forward Collision Alert) с функционалности за отбрана на пешеходците и за автоматизирано спешно прекъсване АЕB (Automatic Emergency Braking).


Изключително потребна при осъществяване на маневри при паркиране е видеокамерата за заден ход PRW (Panorama Rear View) с панорамна картина, която уголемява полезрението на лидера в зоните зад и настрана от автомобила. При потребност от в допълнение сцепление за придвижване върху кален, пясъчен или заснежен терен, оборудването на Combo-e Life може да се добави с електронната система за надзор на сцеплението IntelliGrip.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР