Германският производител на спортни стоки Adidas съобщи, че главният изпълнителен

...
Германският производител на спортни стоки Adidas съобщи, че главният изпълнителен
Коментари Харесай

Adidas ще смени главния си изпълнителен директор Каспер Рорстед през 2023 г.

Германският производител на спортни артикули Adidas заяви, че основният изпълнителен шеф на компанията Каспер Рорстед ще напусне поста си през идната година, три години преди договорът му да изтече.

" След три години на предизвикателство, които бяха белязани от икономическите последствия от пандемията от COVID-19 и геополитическото напрежение, в този момент е подобаващият миг да стартираме промяна на основен изпълнителен шеф и да проправим пътя за рестартиране ", съобщи ръководителят на надзорния съвет Томас Рабе.

Рорстед и Надзорният съвет на групата са се съгласили той да съобщи позицията си през 2023 година, само че да остане на поста, до момента в който не бъде назначен неговият правоприемник.
 Adidas регистрира близо 40% спад в облагите. Ето за какво
Adidas регистрира близо 40% спад в облагите. Ето за какво

Германският колос за спортно облекло регистрира чиста облага от €310 милиона

Рорстед, който е отпред на Adidas от 2016 година, означи, че са били нужни " големи старания ", с цел да се овладеят провокациите от последните няколко години.

" Ето за какво рестартирането през 2023 година е вярното нещо - както за компанията, по този начин и за мен персонално ", сподели той, само че не посочи аргументите, заради които напуща. През 2020 година Adidas удължи контракта му до 31 юли 2026 година
 Adidas продава Reebok на загуба
Adidas продава Reebok на загуба

Authentic Brands Group ще купи марката за 2,5 милиарда $

Миналият месец Adidas понижи задачата си за облаги за 2022 година, цитирайки по-бавно от предстоящото възобновяване в Китай от пандемичните ограничавания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР