Германският производител на автомобили Opel плати глоба в размер на

...
Германският производител на автомобили Opel плати глоба в размер на
Коментари Харесай

Opel плати 65 млн. евро глоба заради дизеловите си двигатели

Германският производител на коли Opel заплати санкция в размер на 64,8 млн евро поради така наречен дизелгейт. Глобата бе наложена от прокуратурата във Франкфурт поради това, че част от дизеловите модели на Opel изхвърлят доста по-високи концентрации на нездравословни излъчвания от заявеното във Федералната работа по авто превоз (КВА) в Германия.

По този метод завърши следствието, довело през 2018 година до огромни обиски на централата на Opel в Рюселсхайм и на завода в Кайзерслаутерн. Подозренията в манипулиране на равнищата на нездравословни излъчвания са свалени от компанията и лицата, виновни за занижаването на индикаторите няма да бъдат съдени, заяви организация ДПА.
 Най-популярният Opel смени поколенията Най-популярният Opel смени поколенията
Най-успешният модел на немският производител Opel смени поколенията. Шестата генерация на Astra беше показана публично, като ней...

Разследващите във Франкфурт считат, че е потвърдено, че Opel е нарушил условията на KBA във връзка с документите в процеса на утвърждение за няколко вида дизелови мотори. През октомври 2018 година службата по авто превоз подреди да бъдат изтеглени 96 000 дизелови автомобила Opel по целия свят, като към 32 000 от тях са в Германия. Ставаше дума за моделите Insignia, Cascada и Zafira, създавани от 2013 до 2016 година

При тези коли са " разпознати неприемливи комутационни устройства ", които предизвикват нарасналите излъчвания на азотни оксиди. Ако температурата на въздуха падне под 17ºС, системата за ръководство на отработените газове стартира да работи по-неефективно, излиза наяве от инспекциите.

Opel отговори с актуализация на софтуера, като продължи да упорства, че не е конфигурирал устройства, които нарушават филтрацията на отработените газове. Така наречените „ термични прозорци “ служат за отбрана на моторите, твърди автопроизводителят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР