Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова САЩ да проявяват уважение към

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова САЩ да проявяват уважение към
Коментари Харесай

Германският президент: САЩ да проявяват уважение, а не егоизъм

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани Съединени американски щати да демонстрират почитание към съдружниците си по време на тържествата във връзка 30-ата годишнина от рухването на Берлинската стена, съобщи Агенция Франс Прес.

В наличието на няколко държавни глави от Източна Европа Щайнмайер прикани Съединени американски щати да демонстрират почитание, а не народен нарцисизъм. Той направи това изказване преди серия от концерти при Брандебургската врата, край която минаваше Берлинската стена - знак на разделянето на Германия.

Щайнмайер загатна за "мирните революционери " от Източна Германия, източноевропейските нации и някогашния руски водач Михаил Горбачов, който организира, "с кураж и човещина ", политика на разведряване. По това време ролята на Америка е била на мощната ръка на Запада ", която е помогнала да бъдат отслабени основите на стената. "Ние германците изискуем доста на тази Америка. На тази Америка, като сътрудник със взаимно почитание, като сътрудник за демокрацията и свободата, против националния нарцисизъм ", акцентира Щайнмайер, изразявайки вяра, че Вашингтон ще продължи да бъде същия сътрудник и в бъдеще.

Поради комерсиалните спорове и разногласията за военните разноски, връзките сред Берлин и Вашингтон сега са достигнали най-напрегнатата си точка след края на Втората международна война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР