Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер приветства Албания за проевропейската ѝ позиция

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер приветства Албания за проевропейската ѝ позиция
Коментари Харесай

Германският президент приветства Албания за проевропейската ѝ позиция

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер приветства Албания за проевропейската ѝ позиция и прикани управляващите в страната да продължат промените към участие в Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Асошиейтед прес.

Президентът на Германия е на посещаване в Албания за диалози с управлението на страната за договарянията за участие в Европейски Съюз и обстановката в района на Западните Балкани. Евронюз Албания осведоми, че за първи път от 27 години насам немски президент посещава страната.

„ Моля ви, продължете да работите по-нататък върху битката против всички спънки, върху оправянето с корупцията и проведената престъпност, продължете с промяната на правораздаването, а опозицията и държавното управление би трябвало да работят оттатък политическите борби към общата дестинация за участие в Европейски Съюз “, сподели Щайнмайер в речта си пред Народното събрание, представен от АП, като добави, че „ си заслужава “.

Албания и Република Северна Македония, която Щайнмайер посети по-рано тази седмица, започнаха договаряния за участие с Европейски Съюз през юли, развой, който се чака да продължи години, отбелязва АП.

Регионалното съдействие е най-хубавият път към по-бърза интеграция в блока, сподели Щайнмайер.

Миналия месец на среща в Берлин шестте страни от Западните Балкани (Сърбия, Косово, Босна, Черна гора, Северна Македония и Албания) подписаха съглашения за облекчение на районните съглашения за пътешестване и взаимно признание на дипломите като част от „ Берлинския развой “ – самодейност на Германия и Франция за поощряване на балканските страни по пътя им към участие в блока.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР