Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна в Израел, за да участва

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристигна в Израел, за да участва
Коментари Харесай

Германският президент е в Израел по повод освобождаването на Аушвиц

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер дойде в Израел, с цел да взе участие в церемониите във връзка 75-ата годишнина от освобождението на нацисткия концентрационен лагер Аушвиц , съобщи ДПА.

Очаква се на следващия ден Щайнмайер да се причисли към международните водачи, в това число френския президент Еманюел Макрон и съветския им сътрудник Владимир Путин на форума за Холокоста в мемориала " Яд Вашем ". В него взе участие и президентът Румен Радев.

Германският президент се срещна през днешния ден в израелския президент Реувен Ривлин. " Приемам със примирение и признателност ръката, протегната на мен и моята страна посредством поканата за Световния конгрес за Холокоста в символ на помиряване ", написа Щайнмайер в книгата за посетители на израелското президентство.

След диалози с оживели от Холокоста Щайнмайер добави, че убийството на милиони евреи от нацистите задължава Германия да се опълчва на деянията на антисемитизъм и да отбелязва годишнините от нещастието.-->

Очаква се Щайнмайер и Ривлин да се срещнат и в Аушвиц в понеделник, когато се навършват тъкмо 75 години от освобождението на концлагера. Два дни по-късно те ще приказват пред Народното събрание в Берлин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР