Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят
Коментари Харесай

Германският президент към Европа: Бъдете по-трезви и дистанцирани към Русия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят по-трезво и дистанцирано към Русия поради множеството разногласия с нея, съобщи ДПА.

Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха и в този момент и от двете страни надвива надълбоко отчаяние, сподели немският президент в тирада на конференцията " Културанта " във Финландия. Двудневната конференция със стотина участници е отдадена на външната политика и сигурността и протича в Културанта - лятната резиденция на финландския президент, на 20 км източно от град Турку.

" По-обективно партньорство, което да не е толкоз претрупано с упования за смяна, може да се окаже положително ", сподели немския президент. " Продължаващият спор в източна Украйна тегне все по този начин мощно върху връзките, както и анексията на Крим ", продължи Щайнмайер, представен от ДПА.

Той предложи " нов концептуален метод " към Русия: " Не имам вяра, че може връзките с Русия да са на правилото " бизнес както нормално ". Европа не трябва да стои безмълвна, когато в Русия постановат от ден на ден ограничавания над свободното слово, сподели немският президент. Неотдавнашният арест и последвалото освобождение на журналиста Иван Голунов още веднъж сподели, че е належащо и значимо да се демонстрира зоркост и практическа взаимност, счита Щайнмайер.

" В интерес на по-функционално партньорство би трябвало да сме наясно, че личните ни благоприятни условия да променим Русия са лимитирани ", сподели немският президент, представен от ДПА. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР