Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер каза, че е обезпокоен от влошаването

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер каза, че е обезпокоен от влошаването
Коментари Харесай

Трябва да се работи за подобряване на отношенията с Русия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер сподели, че е смутен от утежняването на връзките сред Русия и Запада като последица от случая Скрипал и прикани за възобновяване на дипломатическите старания за възстановяване на връзките, съобщи Das Erste.

"Независимо от Путин, не трябва да разгласяваме цяла Русия - страната и нейния народ - за врагове ", съобщи Щайнмайер в изявление за вестник "Билд ам зонтаг ".

Отравянето на Скрипал бе тревожно, само че не по-малка паника би трябвало да буди и "все по-бързото отчуждение сред Русия и Запада ", което има последствия, надалеч отвън съответния случай, споделя немският президент. По думите му на процедура сред двете страни няма доверие и по тази причина "истинското предизвикателство за виновната политика " е да се противодейства на това бързо разрастващо се отчуждение.

Хората не трябва да бъдат обзети от "апокалиптично въодушевление в връзките с един сложен комшия ", прибавя някогашният немски външен министър.

Германското държавно управление носи отговорност както за единството на Европейски Съюз, по този начин и за способността му да работи и по тази причина би трябвало неведнъж да осведоми Кремъл за вредата, която дейностите му предизвикват на европейско-руските връзки, споделя Щайнмайер, имайки поради глобите поради анексирането на Крим и спора в Източна Украйна.

Без възстановяване на връзките сред Русия и Съединени американски щати възможностите за споразумяване в Сирия са нулеви, споделя президентът, представен от РИА Новости. Нищо няма да стане без съседите от района, само че нищо няма да почне без Съединени американски щати и Русия. Големите страни носят огромна отговорност. Тук би трябвало да се направи първата крачка, Путин и Тръмп го дължат на света, показва немският президент.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР