Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер благодари днес на САЩ за подкрепата

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер благодари днес на САЩ за подкрепата
Коментари Харесай

Германският президент благодари на САЩ за подкрепата им за обединението на Германия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер благодари през днешния ден на Съединени американски щати за поддръжката им за обединяването на Германия, съобщи ДПА.

В тирада в "Гьоте институт " в Бостън на събитие по случай 30-ата годишнина от рухването на Берлинската стена Щайнмайер съобщи, че Германия дължи на Съединени американски щати своето единение и независимост.

"Ние сме и ще останем надълбоко отдадени на това, Америка ", сподели той и добави: "Благодаря ти, Америка! ".

Без да загатва американския президент Доналд Тръмп, Щайнмайер приказва за Съединени американски щати преди неговото ръководство. "Онази Америка беше постоянно ангажирана с поддръжка за обединена Европа. Онази Америка искаше същинско партньорство и другарство с взаимно почитание. Много от това през днешния ден очевидно не е толкоз явно ", съобщи той.

В рамките на визитата си в Съединени американски щати Щайнмайер има намерение да се срещне на следващия ден с някогашния държавен секретар Джон Кери.

На 9 ноември Германия ще означи 30-ата годишнина от рухването на Берлинската стена - събитие, дало подтик на процеса, довел до обединяването на Германска демократична република и Федерална Република Германия на 3 октомври 1990 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР