Германският политик и лидер на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред

...
Германският политик и лидер на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред
Коментари Харесай

Манфред Вебер призова за единство по въпроса за правилата за предоставяне на убежище в ЕС

Германският политик и водач на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер прикани за единение измежду страните от Европейски Съюз и съдействие от страна на съдружното държавно управление в Берлин преди идните европейски съвещания по отношение на опцията за въвеждане на по-строги правила в региона на даването на леговище, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1120
Вебер сподели, че страните членки на Европейски Съюз би трябвало да договорят обща позиция на утрешната среща на вътрешните министри от Европейски Съюз, с цел да може да стартират договарянията за промяна на процедурите за даване на леговище. В противоположен случай " това би било нарушаване на нашите отговорности към жителите ни ", съобщи водачът на ЕНП в изявление, оповестено през днешния ден във в. " Райнише пост ". Десноцентристкият политик сподели, че ръководещата лявоцентристка коалиция в Германия също би трябвало работи за намиране на решение колкото се може по-скоро, " само че в действителност се случва противоположното ".

Реформата на Общата европейска система за леговище (ОЕСУ), която провокира разногласия от години, е обвързвана с въпроса дали би трябвало да има предварителни инспекции на молбите за леговище на външните граници на Европейски Съюз. Германското държавно управление желае да подсигурява, че на малолетни на възраст под 18 години и на фамилиите с деца няма да се постанова да минават през тези процедури.

Коментирайки настояването от страна на немските зелени и социалдемократи малолетните на възраст сред 12 и 17 години да бъдат освободени от плануваните гранични процедури, Вебер съобщи, че " това ще насърчи каналджиите да вземат на прицел фамилии и по-млади хора, защото на тях де факто им е обезпечено, че ще могат да останат в Европа ". Той добави, че по този метод " младежите няма да бъдат предпазени, а ще бъдат изложени на по-висок риск ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР