Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан окачестви като сериозна пречка

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан окачестви като сериозна пречка
Коментари Харесай

Берлин обяви, че излизането на САЩ от СЗО е пречка пред сътрудничеството

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан окачестви като " сериозна спънка " формалното излизане на Съединени американски щати от Световната здравна организация (СЗО), съобщи ДПА.

" Изтеглянето на Съединени американски щати от СЗО е сериозна спънка пред интернационалното съдействие ", написа той в " Туитър " и прикани за " повече съдействие в битката с пандемията, а не по-малко ". По думите му Европейски Съюз ще предложи промени в здравната организация на Организация на обединените нации.

Снощи Вашингтон публично уведоми генералния секретар на Организация на обединените нации, че Съединени американски щати приключват участието си в СЗО , считано от 6 юли следващата година. Още през май т.г. президентът Доналд Тръмп бе декларирал, че ще страната му напусне СЗО и упрекна организацията, че не се е справила с пандемията и че е марионетка на Китай.

— Ivana Mitrovic (@ivanamit12)

От Организация на обединените нации и СЗО потвърдиха, че са известени за решението на Съединени американски щати. Засега няма коментар от управлението на СЗО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР