Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах планира да подобри помощта,

...
Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах планира да подобри помощта,
Коментари Харесай

Германският министър на здравеопазването се стреми да подобри помощта за страдащите от дълъг COVID

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах възнамерява да усъвършенства помощта, която е разполагаем на хората, страдащи от дълъг КОВИД или трайните последствия от случай на КОВИД-19, заяви ДПА. Той желае да влага в вложения в научни проучвания и да даде на пациентите повече информация, съобщи Лаутербах пред вестник " Райнише пост ". 
Министерството на опазването на здравето възнамерява основаването на гореща телефонна линия за контакт за хората, които желаят да научат повече за дългия КОВИД, която ще дава и информация за диагностиката и новите лечебни подходи.
Министърът съобщи, че неговото ведомство възнамерява да влага 100 млн. евро в проучвания на методите за най-хубава грижа за хората с дълъг КОВИД. " Съществен въпрос да вземем за пример е коя форма на рехабилитация е ефикасна. Неправилната рехабилитация може да докара до в допълнение омаломощаване ".
Телевизионната компания A Ер Де заяви за плануваните вложения на министерството в четвъртък. Лаутербах към момента не е разкрил периодите на инвестицията. Не е ясно и дали ще получи нужното финансиране от бюджета, осведоми малкия екран. 
Лаутербах посочи също, че по-дълготрайните резултати от КОВИД-19 могат да имат последствия и за обществото като цяло. " Предполагаме, че съответна част от заболелите от ковид в последна сметка се борят с дълготрайните признаци на КОВИД-а ", сподели Лаутербах пред вестник " Райнише пост ".  " Оценките варират от 5 до 10 % ", сподели министърът, като добави, че това основава проблеми и компликации освен за обособените заболели, само че може да се отрази и на пазара на труда, в случай че броят на засегнатите продължи да нараства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР