Германският министър на външните работи Хайко Маас обвини сирийския лидер

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас обвини сирийския лидер
Коментари Харесай

Берлин: Башар Асад е безчовечен

Германският министър на външните работи Хайко Маас упрекна сирийския водач Башар Асад в "безчовечно държание " в тирада в Организация на обединените нации, съобщи DPA.

Маас произнесе втората си тирада в Обединените народи в рамките единствено на няколко седмици. Берлин се пробва да ускори позициите на кандидатурата си за място в 15-членния Съвет за сигурност на Организация на обединените нации преди изборите за заемането му на 8 юни.

Германия отхвърли да се причисли към Съединени американски щати, Англия и Франция във военните им удари по Сирия поради хипотетичната химическа офанзива в Дума, последното предградие на Дамаск, което още беше под контрола на бунтовниците. Тя обаче изрази политическа поддръжка за решението им.

"Безчовечното държание на режима на Асад е посягане против главните полезности на интернационалната общественост ", сподели Маас.

"Не бива да си затваряме очите за това. Погазванията на фундаментални правила на интернационалното право не може да остават безнаказани ".



Той добави, че безизходната обстановка в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации "крие рисково предизвикателство за способността на интернационалната общественост да работи ". Германия, Белгия и Израел се съревновават за две места в съвета, непокътнати за западноевропейски и други страни.

На изборите през юни ще бъдат определени общо пет страни, които да влязат в него като непостоянни членки за период от две години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР