Германският министър на финансите Олаф Шолц похвали споразумението между канцлерката

...
Германският министър на финансите Олаф Шолц похвали споразумението между канцлерката
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Еврото е завинаги


Германският министър на финансите Олаф Шолц похвали съглашението сред канцлерката Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон за промяната на еврозоната и по-конкретно за основаването на неин общ бюджет.

Еврото няма да приключи своето битие и в бъдеще, уверен е Шолц. „ Еврото няма път обратно, тъй като прави несъмнено нашето общо бъдеще в Европа “, безапелационен е той в изявление за „ Райнише пост “, оповестено през днешния ден.

„ Без общата валута Европа ще е по-малко сплотена и по-слаба “, счита немският финансов министър.

Той похвали съглашението за промяна на еврозоната, което беше реализирано на 19 юни по време на договарянията сред канцлерката Меркел и президента Макрон в замъка Мезеберг край Берлин. Благодарение на тези решения, „ ние ще продължим да построяваме своя общоевропейски дом със постоянен и здрав покрив, който ще издържи на бъдещите стихии и порои “, добави Шолц.

По-конкретно, общият бюджет на еврозоната ще помогне посредством вложения да се стабилизира единното валутно пространство, означи министърът. Този бюджет може да се цялостни от налог върху финансовите интервенции, предлага Шолц.

[b]Меркел и Макрон ще реформират еврозоната[/b]

Лидерите на двете най-големи стопански системи в Европейски Съюз считат да основат през 2021 година общ бюджет на еврозоната паралелно със съществуващия бюджет на Европейски Съюз. Освен това се възнамерява да се трансформира Европейският стабилизационен механизъм, който беше основан през 2012 година за битка с дълговата рецесия, в Европейски валутен фонд. Той ще би трябвало да оказва помощ на страните от Европейски Съюз, които имат финансови проблеми. /ДВ
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР