Германският министър на финансите Кристиан Линднер обяви на срещата на

...
Германският министър на финансите Кристиан Линднер обяви на срещата на
Коментари Харесай

От Германия Г-7 обеща помощ за Украйна

Германският министър на финансите Кристиан Линднер разгласи на срещата на Групата на седемте (Г-7) в четвъртък, че Германия ще даде 1 милиарда евро като безплатна помощ на Украйна.

Линднер добави, че тази финансова помощ ще помогне на Украйна да посрещне краткосрочните си потребности. След полемика с финансовите чиновници и централните банкери немският финансов министър съобщи пред репортерите, че Групата на водещите международни стопански системи е подготвена да се бори с инфлацията по света, защото тя е " един от най-големите стопански опасности ".

По-рано този месец държавното управление на Обединеното кралство разгласи, че ще даде на Украйна военна помощ в размер на 1,3 милиарда паунда.

Смята се, че през идващите три месеца държавното управление на Украйна ще се нуждае от 15 млн. $ , с цел да финансира активността си, в това число изплащането на заплати, защото войната в Русия е довела до понижаване на данъчните доходи.

Г-7 координират " задължения за финансиране на държавните функционалности на Украйна ", съобщи Линднер на срещата на върха.

" Трябва да осигурим ликвидността на украинската страна ", добави той.

Германската безплатна помощ е част от 18,4 милиарда $ под формата на прехвърляния и заеми , за които са поели ангажимент министрите от Г-7, съгласно проектокомюнике, забелязано в четвъртък от " Ройтерс ".

" Ние ще продължим да поддържаме Украйна по време на тази война и по-късно и сме подготвени да създадем повече, в случай че е належащо ", се споделя в него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР