Германският медиен конгломерат Axel Springer ще придобие и останалите 50%

...
Коментари Харесай

Axel Springer ще придобие Politico за 1 млрд. долара

Германският медиен конгломерат Axel Springer ще придобие и останалите 50% от основаната във Вашингтон медия Politico. В момента Springer има половината от капитала на медията. Сделката, която се чака да завърши до края на годината, се прави оценка на повече от 1 милиарда $. Компаниите не оповестяват обществено финансовите условия по нея.Politico е основана преди 15 години и все още е една от най-разпознаваемите медии в света, за която работят над 500 публицисти. Axel Springer и Politico имат партньорство от 2014 година, когато основават дружно европейския медиен уебсайт Politico Europe.

Новата договорка ще усили портфолиото на издателската група в Съединени американски щати, в което все още са медии като Insider и Morning Brew. Axel Springer е немски медиен колос, притежател на едни от най-големите новинарски издания в страната Bild и Die Welt.

Компаниите чакат договорката да завърши през последното тримесечие на тази година.
Презокеански покупко-продажби
Преговорите не престават повече от няколко месеца. От New York Times оповестяват, че договорката сред двете компании може да раздруса медийната сцена във Вашингтон. Politico генерира доходи от към 200 млн. $ годишно и е била непрекъснато печеливша. Сайтът е наличен за читателите гратис, а водещият му бюлетин, Playbook, се чете необятно във Вашингтон. Абонаментна услуга Politico Pro генерира повече от половината годишни доходи на компанията.

Настоящият притежател на американската медия Робърт Олбрайтън, съобщи, че е решил да предприеме това обединение, тъй като упоритостите му за разгръщане на бизнеса на международната сцена ще бъдат по-добре развити от огромна компания със обилни международни позиции каквато е Axel Springer.
Със стойност над 1 милиарда $, договорката ще е едно от най-скъпите медийни сливания, еквивалентно на пет пъти годишните доходи на Politico.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР