Германският медиен конгломерат Axel Springer е постигнал споразумение за купуването

...
Германският медиен конгломерат Axel Springer е постигнал споразумение за купуването
Коментари Харесай

Германска медийна група купува Politico за 1 млрд. долара

Германският медиен конгломерат Axel Springer е постигнал съглашение за пазаруването на основания във Вашингтон вестник Politico за над 1 милиарда $, съобщи CNN.

В договорката е включена и продажбата на платформата за софтуерни вести Protocol. Axel Springer и Politico към този момент работят по взаимен план в Европа. Въз основа на тази връзка договарянията са почнали по-рано това лято.

Компанията е шеф на към 500 души. Настоящият ѝ притежател, Робърт Олбритън, изясни за какво е решил да продаде Politico. „ Стана все по-ясно, че отговорността за разгръщане на бизнеса в международен мащаб за по-добро обслужване на публиката и основаване на повече благоприятни условия за нашите чиновници може да бъде по-добре развита от по-голяма компания със забележителен световен отпечатък и упоритости “, уточни той.

Олбритън все отново ще остане издател на Politico и Protocol. Освен това публицистичните и управителните екипи на изданията ще работят настрана от другите марки на Axel Springer, измежду които Insider и Morning Brew.

Продажбата за милиарди долари, доказана от лице, участващо в договорката, е най-новият симптом за измененията в пазара на цифрово наличие. Друг уеб страница, The Hill, бе продаден на Nexstar Media Group предходната седмица.

От Axel чакат договорката да влезе в действие до края на годината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР