Германският концерн Daimler избра Бернд Пишецридер за председател на Надзорния

...
Германският концерн Daimler избра Бернд Пишецридер за председател на Надзорния
Коментари Харесай

Бивш шеф на BMW застана начело на Daimler

Германският тръст Daimler избра Бернд Пишецридер за ръководител на Надзорния съвет, като той заменя Манфред Бишоф, който беше отпред на тази позиция през последните 14 години.
73-годишният Пишецридер има сериозна кариера в автомобилна промишленост, като стартира работа в BMW още през 1973 година Тогава той е назначен за инженер по обмисляне на производството, като стигна до ръководител на Борда на шефовете на концерна през интервала 1993-1999 година.
 Новият Mercedes-Benz S-Class се оказа с недостатък Новият Mercedes-Benz S-Class се оказа с недостатък
Новото потомство на Mercedes-Benz S-Class, което при премиера си през предходната година беше несъмнено като „ най-съвършеният в тех...
През 2000 година топ-мениджърът мина във Volkswagen Group, като беше назначен за за основен изпълнителен шеф на Seat. По-късно Пишецридер наследи Фердинанд Пиех като ръководител на Съвета на шефовете, който оглавяваше до края на 2006 година. Тогава той се отдръпна и беше сменен от Мартин Винтеркорн.


Бившият ръководител на Надзорния съвет на Daimler - Манфред Бишоф (вляво) и наследникът му Бернд Пишецридер, театралничат пред най-новия модел на Mercedes - електрическия седан EQS, чиято премиера е по-късно този месец.

Сред аргументите за отдръпването му не бяха посочени, само че единствено година по-късно опитният управител влезе в Борда на шефовете на Daimler, който в този момент му следва да оглави.
По времето, когато някогашният началник в BMW мина в Daimler, неговият предходник Манфред Бишоф застана отпред на Съвета на шефовете на концерна, в който по това време участваше и американската компания Chrysler. Малко по-късно съдействието меше прекъснато и Chrysler банкрутира, до момента в който Daimler и Mercedes-Benz потеглиха нагоре.
„ Трябва да се каже, че Манфред Бишоф е оставил своя отпечатък върху част от немската индустриална история. Компанията ни е е извънредно добре позиционирана за бъдещето и това значително е с помощта на него ", разяснява изпълнителният шеф на Daimler - Ола Калениус.
 Daimler разгласи отвод от мотори с вътрешно горене Daimler разгласи отвод от мотори с вътрешно горене
Още един производител разгласи, че се отхвърля от създаването на мотори с вътрешно горене. Това е концернът Daimler, част от който е и...
Самият Бишоф става почетен ръководител на надзорния съвет на Daimler, което значи, че той ще остане в концерна, само че няма да има оперативни функционалности, а единствено представителни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР