Германският концерн Bayer придобива биофармацивтичния стартъп Vividion за до 2

...
Коментари Харесай

Bayer купува американския стартъп Vividion за до 2 млрд. долара

Германският тръст Bayer придобива биофармацивтичния стартъп Vividion за до 2 милиарда $. Сделката ще способства за развиването на бизнеса на химико-фармацевтичния колос с нови медикаменти, написа Financial Times. Bayer ще заплати 1.5 милиарда евро за Vividion и още 500 млн. евро под формата на награди.

Сделката, оповестена дружно с тримесечните резултати на колоса, е третото следващо голямо придобиване на Bayer. Тя се случва две години, откакто концернът закупи компанията за клетъчно лекуване BlueRock Therapeutics през 2019 година и компанията за генни лечения Asklepios BioPharmaceutical за 4 милиарда $ през октомври предходната година.
Иновация в медицината
Стартъпът Vividion е основан в Сан Диего, Калифорния, учреден е преди две години от екип от учени, отпред с Бенджамин Крават, професор по молекулярна медицина в неправителствения проучвателен институт Scripps Research. Vividion Therapeutics създава технология за разкриване на нови медикаменти, която проучва взаимовръзките сред лекарствените субстанции и протеините в човешкото тяло. Надеждите са, че лечението, носеща името Chemoproteomics, ще помогне за откриването на нови лекарства за нелечими заболявания.

Процесът по разкриване на нови фармацевтични артикули до момента " беше инцидентна разходка върху все по-голям мащаб в границите на десетилетия ", разяснява изпълнителният шеф на Bayer Джеф Хатфийлд пред Financial Times. Той прибавя, че технологията на Vividion се " трансформира в акуратен способ, употребяващ технологии, които не съществуват до преди няколко години ". Клиничните изпитвания на Vividion създават както нови медикаменти за лекуване на рак, по този начин и за разнообразни възпаления, оповестяват от Bayer.

" Знаем, че [често] съществува механизъм, причиняващ обещано заболяване, само че не съществува метод, по който да включим лекарствено вещество в биологичния развой ", разяснява шефът на фармацевтичния отдел на немската компания Стефан Улрих. " Новата технология дава обещание да навлезем в пространства, в които не сме стъпвали до момента. "
Какво още
Серията от придобивания на дребни, само че новаторски биофармацевтични стартъпи, е в основата на тактиката на Улрих. Предизвикан от съперника Sanofi през 2018 година, той се стреми да трансформира немския тръст във " фабрика " за нововъведения. Фармацевтичният бизнес на Bayer генерира 42% от приходите на компанията през 2020 година, само че и 52% от оперативната облага преди изключителните разноски. Компанията се приготвя да загуби патента на две от най-продаваните си медикаменти за попречване на кръвни съсиреци и за лекуване на очни болести.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР