Германският канцлер заяви във вторник преди срещата на върха на

...
Германският канцлер заяви във вторник преди срещата на върха на
Коментари Харесай

Меркел иска координиране на правилата за пътуване в ЕС

Германският канцлер съобщи във вторник преди срещата на върха на Европейски Съюз тази седмица, че се надява на по-добра съгласуваност по разпоредбите за пътешестване в пандемия сред 27-те държави-членки на блока, заяви Агенция Франс Прес.

В светлината на бързото разпространяване на, Меркел съобщи, че е проблематично да има смесени правила.

„ Съжалявам, че към момента не сме съумели да предприемем изцяло идентични дейности измежду държавите-членки във връзка с насоките за пътешестване - това се връща, с цел да ни преследва “, сподели тя пред кореспонденти след среща с ръководителя на Европейската комисия.

Тя цитира образеца на Португалия, където държавното управление този месец беше насила да забави процеса на наново отваряне след заключване в Лисабон и още три общини след повишение на броя на новите случаи на COVID-19.

" Това може би би могло да бъде избегнато, заради което би трябвало да работим по-усилено ", сподели тя.

" През последните месеци постигнахме добър прогрес, само че не сме там, където бих желала да бъде Европейският съюз. "

Фон дер Лайен призна, че е " обезпокоена " от разпространяването на разновидността Делта, като сподели, че е " единствено въпрос на време ", преди той да стане преобладаващ в Европа.
 Австралия се мъчи да постави завършек на непрекъснатата поява на нови огнища на COVID-19 Австралия се мъчи да постави завършек на непрекъснатата поява на нови огнища на COVID-19
Сидни се бори с появяването на ново огнище на COVID-19, тъкмо когато последният подобен случай в Мелбърн затихна, което акцентира затруднени...

Но Фон дер Лайен, която рано се сблъска с остра рецензия за бавното стартиране на имунизацията в блока, съобщи, че е удовлетворена, че утвърдените в Европейски Съюз препарати наподобява са ефикасни против разновидността.

" Важно е да продължите да ваксинирате допустимо най-бързо - това е съревнование с времето с този вариант Делта. "

Тя също приветства въвеждането на общоевропейски вирусен пропуск, контрактуван на срещата на върха на Европейски Съюз през май. Сертификатът за ковид на Европейски Съюз, който ще бъде пуснат на 1 юли, ще демонстрира имунизационния статус на носителя или дали той има имунитет против зараза от ковид, от която се е възстановил, или резултата от тест.

Заедно с обособен проект за пропускане на изцяло имунизирани пасажери от страни отвън Европейски Съюз, Европа има вяра, че жизненоважната туристическа промишленост може това лято да възвърне част от загубите, насъбрани от началото на пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР