Германският канцлер в оставка предупреди Русия за последствията от струпването

...
Германският канцлер в оставка предупреди Русия за последствията от струпването
Коментари Харесай

Меркел: Нова руска агресия срещу Украйна ще има висока цена

Германският канцлер в оставка предизвести Русия за следствията от скупчването на нейни военни сили наоколо до границата ѝ с Украйна, съобщи БГНЕС.

В речта си на взаимна конференция с полския министър председател Матеуш Моравецки Меркел съобщи, че страните - членки на Европейския съюз, са единни и ще създадат всичко, с цел да предотвратят нови провокации. " Първата ни задача е да дадем ясно да се разбере, че всяка по-нататъшна експанзия против суверенитета на Украйна ще има висока цена, това е пределно ясно ", сподели тя, като имаше поради опцията за по-строги наказания на Европейски Съюз против Русия при положение на военна експанзия.
Меркел не подлага на критика нарушение на дипломатическия протокол от Русия поради Донбас
Действащият немски канцлер Ангела Меркел реагира умерено на публикуването от съветското външно министерство на дипломатическа кореспон...

Меркел обаче също по този начин акцентира, че каналите за връзка с Москва би трябвало да останат отворени. Няколко медии оповестиха по-рано, че администрацията на Съединени американски щати публично е предизвестила европейските си съдружници, че Русия може би възнамерява нова инвазия в Украйна.

Във вторник представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли тези изказвания. " Многократно сме заявявали на разнообразни равнища, че Русия не има намерение да атакува никого, няма никакви нападателни проекти ", съобщи той пред кореспонденти на брифинг в Москва.

От март 2014 година Украйна е измъчвана от спорове в източните си райони, граничещи с Русия, след противозаконното анексиране на Крим от Русия. Западните страни упрекват Русия, че дестабилизира района, като оказва военна поддръжка на сепаратистите.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР