Германският канцлер в оставка предупреди Русия за последствията от струпването ...

Германският канцлер в оставка предупреди Русия за последствията от струпването

Меркел: Нова руска агресия срещу Украйна ще има висока цена

Германският канцлер в оставка предизвести Русия за последствията от скупчването на нейни военни сили наоколо до границата ѝ с Украйна, съобщи БГНЕС.

В речта си на взаимна конференция с полския министър председател Матеуш Моравецки Меркел съобщи , че страните - членки на Европейския съюз, са единни и ще направят всичко, с цел да предотвратят нови провокации. " Първата ни дилема е да дадем ясно да се разбере, че всяка по-нататъшна експанзия против суверенитета на Украйна ще има висока стойност , това е пределно ясно " , сподели тя, като имаше поради опцията за по-строги наказания на Европейски съюз против Русия при положение на военна експанзия .
Меркел не критикува нарушение на дипломатическия протокол от Русия поради Донбас
Действащият немски канцлер Ангела Меркел реагира умерено на публикуването от съветското външно министерство на дипломатическа кореспон...

Меркел макар че също по този начин акцентира , че каналите за връзка с Москва би трябвало да останат отворени. Няколко медии оповестиха по-рано, че управата на Съединени американски щати публично е предизвестила европейските си съдружници , че Русия може би възнамерява нова инвазия в Украйна.

Във вторник представителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече тези твърдения. " Многократно сме заявявали на разнородни равнища , че Русия не възнамерява да напада никого, няма никакви нападателни проекти " , съобщи той пред кореспонденти на брифинг в Москва.

От март 2014 година Украйна е измъчвана от конфликти в източните си райони , граничещи с Русия, след незаконното анексиране на Крим от Русия. Западните страни обвиняват Русия, че дестабилизира района , като оказва военна поддръжка на сепаратистите.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com