Германският канцлер Олаф Шолц заяви в събота, че планира скоро

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви в събота, че планира скоро
Коментари Харесай

Шолц планира скоро да разговаря по телефона с Путин

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи в събота, че възнамерява " скоро " да беседва по телефона с съветския президент Владимир Путин, с цел да го призове да изтегли съветските войски от Украйна, съобщи Ройтерс.

 

В послание към конгрес на Германската протестантска черква в Нюрнберг, Шолц сподели, че е разговарял с Путин по телефона в предишното. " Смятам да го направя още веднъж скоро ", сподели той.

 

" Не е рационално да се принуждава Украйна да утвърди и одобри нападението, което Путин извърши и че елементи от Украйна стават съветски просто по този начин ", добави Шолц, отбелязвайки в същото време, че ще работи, с цел да подсигурява, че НАТО няма да бъде въвлечена във войната.

 

Конкретната дата на планувания диалог обаче не беше посочена.

И Москва, и Киев оповестиха за тежки борби в Украйна в петък, само че остава нестабилно дали дълго чаканата контраофанзива на Украйна е в ход.

Контраофанзивата, ориентирана към навлизане в съветската защита и прогонване на окупационните сили, в последна сметка се чака да включва хиляди украински бойци, подготвени и оборудвани от западни страни, в това число Германия.

 

Русия изстреля ракети и дронове по цели в Украйна в ранните часове на събота, убивайки трима цивилни в черноморския град Одеса и нанасяйки удари по военно летище в централната област Полтава, оповестиха управляващите в Киев.

 

Седем цивилни в Украйна са убити, а други 50 са ранени през миналото денонощие вследствие на съветски обстрел, оповестява Интерфакс - Украйна. Според Министерството на защитата на страната през миналото денонощие съветските войски са обстрелвали територията на 11 украински области.

 

Българи в Одеса пък описаха пред Българска телеграфна агенция, че през цялата нощ в региона е имало гърмежи. След съветските офанзиви с дронове в региона са починали трима души, а близо 30 са ранени, измежду които има деца и бременна жена.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР