Германският канцлер Олаф Шолц в статия за американското списание Foreign

...
Германският канцлер Олаф Шолц в статия за американското списание Foreign
Коментари Харесай

Шолц: Не трябва да позволим на Путин да разделя света на блокове и сфери на влияние

Германският канцлер Олаф Шолц в публикация за американското списание Foreign Affairs предизвести за опасност от нова студена война заради разделянето на света на блокове и прикани за старания за основаване на нови партньорства. думите му цитира Руската секция на Би Би Си.

" Бруталната офанзива на Русия против Украйна през февруари 2022 година беше началото на фундаментално нова действителност (...) Когато Путин подреди офанзивата, той унищожи европейската и интернационална архитектура на света, чието създаване лиши десетилетия (...) Действайки като имперска страна Русия през днешния ден се стреми принудително да преначертае границите и още веднъж да раздели света на блокове и сфери на въздействие ", написа Шолц.

Според него светът не би трябвало да разрешава на съветския президент да реализира задачите си, а " реваншисткият империализъм на Русия би трябвало да бъде спрян ".

" Решаващата роля на Германия сега е да стане един от главните снабдители на сигурност в Европа посредством вложение в нашите въоръжени сили, подсилване на европейската отбранителна промишленост, подсилване на нашето военно наличие на източния фланг на НАТО и образование и съоръжение на украинските въоръжени сили. "  

Действията на НАТО, съгласно Шолц, не би трябвало да водят до директна борба с Русия, само че Алиансът би трябвало да възпира по-нататъшната съветска експанзия.

" Нашето обръщение към Москва е доста ясно: ние сме решени да пазиме всеки сантиметър от територията на НАТО от всяка допустима експанзия ", акцентира немският канцлер.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР