Германският канцлер Олаф Шолц увери, че раширяването на НАТО на

...
Германският канцлер Олаф Шолц увери, че раширяването на НАТО на
Коментари Харесай

НАТО не обмисля разширяване на изток, но Русия да не поставя условия

Германският канцлер Олаф Шолц увери, че раширяването на НАТО на изток " не е на дневен ред ". Той обаче изрази противоречие с това Русия да дефинира присъединението на която и да било страна към Алианса, оповестява ДПА.

" Включването на повече страни от Източна Европа към НАТО въобще не стои на дневен ред. Какъв е смисълът от условието на Русия? Няма по какъв начин да има такива гаранции ", безапелационен бе той.

Сигурността и съдействието в Европа могат да съществуват само в случай че не съществува понятието " зони на въздействие ", в които страните да не могат да вземат решение независимо личното си развиване, акцентира Шолц.
 Лондон няма да изпраща войски в Украйна, само че плаши Русия с
Лондон няма да изпраща войски в Украйна, само че плаши Русия с " тежки последици "

Москва щяла да заплати " задоволително висока цена, с цел да премисли два пъти "

По отношение на напрежението към Украйна той призна, че обстановката е " доста тежка " и не може да се подмине фактът, че Русия е струпала 100 000 бойци и огромен брой оръжия по продължение на границата си с Украйна.

Фактът, че не слагат под въпрос (руснаците - бел.ред.) границите, е едно от достиженията на политиката на разширение и спогодбите отпреди 1990 година, както и териториториалната целокупност на страните, означи Шолц и разясни: " Това значи, че не преместваме националните граници принудително единствено тъй като в остарели книги се показва, че границите са разнообразни. Превес имат законът и разпоредбите, не военната мощност " .

Германският канцлер още веднъж акцентира, че Русия ще би трябвало да заплати " висока цена ", в случай че нападне Украйна.

наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
 Украйна се разочарова от отношението на Германия към Русия
Украйна се разочарова от отношението на Германия към Русия

Берлин да спре да подкопава единството на Запада по отношение на Русия, желае Дмитро Кулеба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР