Германският канцлер Олаф Шолц разпространи видеообръщение, в което говори за

...
Германският канцлер Олаф Шолц разпространи видеообръщение, в което говори за
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Помагаме на Украйна, за да не се доближи войната до германските граници

Германският канцлер Олаф Шолц популяризира видеообръщение, в което приказва за политическия курс на Берлин по отношение на Русия и войната в Украйна и акцентира, че той взема поради освен нуждата от поддръжка на Украйна, само че и опасенията за сигурността на страната си, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Приоритет на управляващите, съгласно Шолц, остава сигурността на Германия. " Нашата цел е ясна - Русия не би трябвало да може да уголемява границите си посредством потребление на мощ ", сподели той и добави, че германците желаят " мир в Европа и войната да не се доближава (до границите на Германия) ".

Според канцлера външната политика на Германия се основава на три правилото - филантропична, финансова и военно-техническа поддръжка за Украйна; попречване на ескалацията на спора, прерастването му във война сред Русия и НАТО; тясна съгласуваност на всички дейности със съдружници и сътрудници, водени от Съединени американски щати.

Шолц съобщи, че от началото на съветската офанзива против Украйна немското държавно управление взема осведомени решения, които постоянно се съгласуват на интернационално равнище. Той напомни, че " ужасната, жестока и безсмислена война " в Украйна е предизвикана от президента на Русия.

Междувременно, според Wall Street Journal, базирайки се на свои източници, Олаф Шолц, който беше подложен на критика за съмнението му по отношение на прехвърлянето на западни танкове в Украйна, в действителност е изиграл основна роля за премахването на неофициалното табу върху сходни доставки на Запада.

Според WSJ точно Шолц е този, който е убедил президента на Съединени американски щати Джо Байдън в нуждата от доставка на американски танкове. Американският водач се е съмнявал, че това би трябвало да бъде направено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР