Германският канцлер Олаф Шолц отказва да подкрепи нарастващите призиви за

...
Германският канцлер Олаф Шолц отказва да подкрепи нарастващите призиви за
Коментари Харесай

Германия против визова забрана за руснаците в целия ЕС

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърля да поддържа възходящите апели за възбрана в целия Европейски Съюз за издаване на туристически визи на съветски жители , оповестява " Асошиейтед прес ".

В свое изказване в Осло след среща със скандинавските водачи, Шолц съобщи: " Това не е войната на съветския народ. Това е войната на Путин и би трябвало да сме пределно ясни по този въпрос ".

Важно е да разберем, че има доста хора, които бягат от Русия, тъй като не са съгласни с съветския режим, акцентира той.

През последния месец Финландия и Естония бяха измежду водещите гласове, призоваващи за общ метод в целия Европейски Съюз за справяне с казуса с руснаците, възползващи се от " малка врата " в глобите, която им разрешава да пътуват по суша в Европейски Съюз.

Има опасения, че това разрешава на руснаците да употребяват интернационалните летища, като това в Хелзинки, с цел да пътуват свободно, да отидат на отмора и да избегнат следствията, предстоящи от глобите.
 Европредседателството поддържа визовата възбрана за руснаците
Европредседателството поддържа визовата възбрана за руснаците

Чехия желае цялостно прекъсване на визи, само че Германия не иса да санкционира елементарните руснаци

Финландският министър председател Сана Марин, която поддържа възбраната за издаване на туристически визи, съобщи в Осло, че това е тематика, която Европейски Съюз би трябвало да разиска.

" Въпросът не е черен или бял, има и нюанси на сивото ", означи тя, повтаряйки думите на финландския външен министър, който разяснява, че " в случай че понижим броя на шенгенските визи, които издаваме, би трябвало да имаме по-координиран метод в Европейски Съюз ".

От своя страна министър-председателят на Естония Кая Калас написа неотдавна в Туитър, че " визитата в Европа е привилегия, а не човешко право. Пътуването по въздух от Русия е прекъснато. Това значи, че до момента в който страните от Шенген издават визи, съседите на Русия понасят тежестта (Финландия, Естония, Латвия - единствени точки за достъп). Време е да прекратим туризма от Русия в този момент ".
 Естония ще забрани на съветски жители с шенгенска виза, издадена от нея, да влизат в страната.
Естония ще забрани на съветски жители с шенгенска виза, издадена от нея, да влизат в страната.

Все още ще остане позволено влизането на руснаци с шенгенски визи, издадени другаде

Във вчерашното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че полемиката за това дали да се издават, или не туристически визи на руснаците се " уголемява всеки ден " и " в последна сметка това би трябвало да докара до подобаващи решения. "

Очаква се външните министри на страните от Европейски Съюз да обсъдят тематиката на годишната си среща в Чехия в края на август. Изявлението на Шолц обаче подсказва, че на този стадий възбраната би била малко евентуална без поддръжката на Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР