Германският канцлер Олаф Шолц обяви в петък, че федералното правителство

...
Германският канцлер Олаф Шолц обяви в петък, че федералното правителство
Коментари Харесай

Германското правителство ще придобие 30% от енергийния гигант Uniper

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи в петък, че федералното държавно управление ще поеме 30-процентен дял от най-големия вносител на газ в страната Uniper като част от избавителната договорка за поддръжка на компанията на фона на енергийната рецесия, оповестява Ройтерс и " Файненшъл таймс ".

Шолц сподели, че държавното управление ще придобие този дял на стойност 267 млн. евро по закрепена цена от 1,70 евро за акция, като в същото време ще сътвори наложителни конвертируеми облигации, налични в размер до 7,7 милиарда евро като хибриден капитал. Освен това съществуващата кредитна линия от държавната банка за развиване KfW ще бъдат увеличена от 2 милиарда на 9 милиарда евро.

По този метод общата държавна помощ за Uniper ще надвиши 15 милиарда евро.

" Споразумението също по този начин планува, че при положение, че загубите, които не могат да бъдат обезщетени от оперативните облаги от другите бизнеси на Uniper, надвишават 7 милиарда евро, немското държавно управление е готово за спомагателна поддръжка “, се споделя в изказване на компанията.

Uniper ще организира изключително заседание, с цел да получи утвърждението на акционерите за ограниченията. Компанията е мажоритарна благосъстоятелност на финландската Fortum, която от своя страна е мажоритарна благосъстоятелност на държавното управление на Финландия.

Германските консуматори на газ няма да бъдат оставени сами да поемат по-високите енергийни разноски, сподели още канцлерът Олаф Шолц, който даде обещание да бъдат въведени ограничения на облекчение за отбрана на фамилиите с ниски приходи в тандем с държавната договорка за избавяне на комуналната компания Uniper.

Реформите в обществените заплащания и жилищните помощи, включително включването на съставен елемент за разноските за отопление, ще дойдат през идната година, сподели Шолц на конференция в Берлин.

Реформите имат за цел да оказват помощ за намаляване на по-високите сметки за сила,

откакто Uniper получи позволение да трансферира правените от компании спомагателни разноски върху потребителите от септември или октомври, сподели Шолц и предизвести, че в последна сметка всички ще усетят резултата от нарастванията.

Подробностите ще бъдат разисквани с асоциациите на работодателите и представителите на синдикатите в средата на септември, сподели още немският канцлер.

Акциите на Uniper е сринаха с близо 20% по време на петъчната търговия на борсата във Франкфурт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР