Германският канцлер Олаф Шолц каза на Световния икономически форум (WEF)

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза на Световния икономически форум (WEF)
Коментари Харесай

Шолц: Мълчанието за Украйна не е опция, Русия е наясно с нашата решимост

Германският канцлер Олаф Шолц сподели на Световния стопански конгрес (WEF) в сряда, че напрежението на границата сред Украйна и Русия би трябвало да бъде преодоляно и териториалната целокупност на Украйна би трябвало да бъде непокътната .

" След години на възходящо напрежение мълчанието не е рационален вид ", акцентира Шолц.

" Русия е наясно с нашата решителност . Надявам се, че също е наясно, че изгодите от съдействието са доста по-високи от цената на по-нататъшната борба ", добави той.

По-рано тази седмица Шолц означи, че Германия може да спре плана за газопровода " Северен поток 2 ", ако Русия нападна Украйна.
 Бербок: Германия ще отстоява правила, даже в случай че това носи стопански загуби
Бербок: Германия ще отстоява правила, даже в случай че това носи стопански загуби

Русия да не заплашва Украйна...

Германия взе участие в " интензивни договаряния " с Русия по въпроса за Украйна от началото на януари, сподели немският канцлер в сряда, написа " Анадолу ". Ангажиментът на Берлин с Русия е част от неговия ангажимент към териториалната целокупност на Украйна и мира в Европа, сподели Шолц във виртуално послание към Световния стопански конгрес.

Шолц, който пое поста канцлер от Ангела Меркел през декември, сподели, че първите му седмици на поста " незабавно ни подсетиха за сериозното значение на интернационалното съдействие , политическия продан и разговора ".

Въпреки непрекъснатия ангажимент на Германия с Русия, " към момента е прекомерно рано да се каже дали сме деескалирали обстановката, която Русия сътвори посредством концентриране на 100 000 бойци по украинската граница ".

" Ето за какво приказваме в редица разнообразни формати за нашия ангажимент към териториалната целокупност на Украйна и за основен принцип на нашия общ европейски кротичък ред - че границите не би трябвало да се местят със мощ ", сподели Шолц.

" Германия зае тази позиция, тъй като мощно има вяра, че по-голямото световно богатство може да бъде обезпечено единствено посредством интернационално съдействие и че мирът е най-съществен наред с световното здраве ", сподели Шолц.

Говорейки за пандемията , немският водач предизвести, че на света " няма да му останат задоволително букви в гръцката писменост за нови разновидности ", в случай че не се приложи фактически световна акция за имунизация.

Шолц сподели, че Германия е вторият по величина донор на COVAX , подкрепяната от Организация на обединените нации световна самодейност за заслужено обезпечаване на ваксини против ковид, и е " решена да доближи 70% от международното население " доникъде на 2022 година

Като сегашен ръководител на Г7, Германия " ще се концентрира върху подобряването на интернационалната здравна инфраструктура , в това число в страните от световния юг, само че има потребност от сътрудници, изключително в частния бранш ".

Относно " изменението на климата , породено от индивида ", той сподели, че Германия желае да реализира " смяна на парадигмата в интернационалната политика в региона на климата ".

" Ето за какво Европа реши да стане първият въглеродно-неутрален континент до 2050 година Германия желае да реализира тази цел през 2045 година ", добави той.

" Това ни оставя с по-малко от 25 години, с цел да достигнем чиста нула, това монументална задача ".
 СЗО: Не се заблуждавайте, пандемията надалеч не е към края си
СЗО: Не се заблуждавайте, пандемията надалеч не е към края си

За седмица с Омикрон са се заразили 18 млн. души в света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР