Германският канцлер Олаф Шолц използва популярен призив на своя предшественик

...
Германският канцлер Олаф Шолц използва популярен призив на своя предшественик
Коментари Харесай

“Можем да го направим” беше слоган на Меркел, сега Шолц го използва за руския газ

Германският канцлер Олаф Шолц употребява известен апел на своя предходник Ангела Меркел, с цел да насърчи напъните на своето държавно управление в опитите му да излезе от дългогодишната взаимозависимост от съветски газ.

" Ние можем да го създадем " - фразата, която се трансформира в емблема за политиката на Меркел, наподобява към момента настояща. За първи път тя беше отправена през 2015 година Думите на канцлерът тогава бяха употребявани, с цел да уверят германците, че страната им има силите да поеме бягащите от споровете в Близкия изток бежанци.

Само 7 години по-късно репликата ѝ продължава да циркулира в политическото пространство. Поводът обаче е друг, а заемащият поста на канцлер - различен.

Олаф Шолц приказва пред икономическия конгрес на своята Социалдемократическа партия в Берлин, като разгласи, че държавното управление му вкарва нови закони, с цел да приготви Германия „ за сложна обстановка “. Държавният глава загатна, че Русия може да спре доставките на газ за страната през идната седмица, което може да сложи най-голямата стопанска система в Европейски Съюз в криза.

По-рано немското държавно управление предложи незабавно законодателство, което да даде опция за спасяването на енергийни компании и вероятно да вкара налог, който да разпределя отмерено възходящите цени на газа сред частните клиенти и компании.

Тази седмица сенаторът на околната среда в Хамбург предизвести, че немският град може да ограничи топлата вода и регулирането на оптималните стайни температури поради рецесията с съветските доставки на газ.

Шолц сподели, че напъните страната да се откаже от съветския газ са комбинирани с „ доста амбициозния план “ на страната и на целия Европейски съюз за постигнаето на въглеродна индиферентност до 2045 година

Това изисква „ най-голямата промишлена рационализация от над 100 години “, сподели канцлерът, а по-късно добави: " Моята теза е: Ние можем да го създадем ".

Думите на Шолц бяха ясна отпратка към крилатата фраза на Ангела Меркел, а след тях незабавно последваха овации и смях от публиката на икономическия конгрес.

Управляващата коалиция на социалдемократите, зелените и либералите реализира съглашение във вторник за задвижването на закон за поощряване на прехода на Германия към възобновими енергийни източници. Очаква се те да покрият 80% от енергийното търсене на страната до 2030 година Канцлерът прикани законодателите да одобрят предлагането „ във допустимо най-кратко време “.

Шолц насочи и рецензии към предходното държавно управление, ръководено от Меркел, че не е съумяло да планува проблематичната взаимозависимост на страната от съветския газ. Той назова неточност допускането Берлин да стане подвластен от съветските енергийни запаси.

Правителството на Германия предизвести жителите и фирмите да понижат потреблението на сила и да им оказват помощ да запазят газ преди идващата зима заради опасения към вноса на съветски газ. Русия е най-големият снабдител на газ за Германия, осигурявайки на най-голямата стопанска система в Европа малко под една трета от газа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР