Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на

...
Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на
Коментари Харесай

Меркел похвали икономическото развитие на Унгария преди среща с Орбан

Германският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се похвали икономическото развиване на Унгария и посочи значимостта на двустранното съдействие. Тя и унгарският министър председател Виктор Орбан направиха изказване преди срещата си през днешния ден в Берлин, съобщи ДПА.

"Икономическото развиване на Унгария сега е доста, доста позитивно и съгласно мен това се дължи и на Европейския съюз ", сподели Меркел.

Унгария е измежду страните, които излизат от сложна обстановка "чрез мъдро вложение, посредством насърчаване на стопанската система ", тъй че през днешния ден тя търси квалифицирани служащи и няма паники, свързани с безработица, продължи канцлерката. "Икономиките ни са доста тясно свързани ", добави тя.

Орбан акцентира, че германско-унгарският търговски баланс бележи върхове година след година и е достигнал ниво от 55 милиарда евро през 2019 година

Двамата политици споделиха, че ще обсъдят разширението на Европейски Съюз, а Меркел назова Албания и Северна Македония като евентуални членове.

Орбан съобщи, че страната му ще поддържа уголемен Европейски Съюз и че е нужен прогрес в полемиките със Сърбия като причина за непоклатимост на Балканите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР