Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че законите за

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви във вторник, че законите за
Коментари Харесай

Меркел в Давос: Законите за конкуренцията трябва да предотвратяват глобалните монополи

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи във вторник, че законите за конкуренцията би трябвало да бъдат обсъждани на световно равнище , за да " предотвратяват световните монополи ".

В речта в Давос, Меркел означи, че светът би трябвало да бъде " доста много бърз в намирането на многостранни отговори на новите провокации на дигитализацията ".

Германският канцлер също изрази вяра, че Съединени американски щати при президента Джо Байдън ще имат предпочитание да работят с Организацията за икономическо съдействие и развиване ( ОИСР) по данъчното облагане на цифровите компании .
 Фон дер Лайен желае отбрана на демокрацията с надзор над софтуерните компании
Фон дер Лайен желае отбрана на демокрацията с надзор над софтуерните компании

" Това, което е нелегално офлайн, би трябвало да бъде нелегално и онлайн "

Да се задълбава коя страна и каква ваксина получава ще сътвори проблем в световните каузи , предизвести Меркел, разяснявайки разпространяването на ваксини против COVID-19. Тя акцентира, че една страна е доста по-вероятно да запомни кой й е оказал помощ, когато е имало потребност по време на рецесия, в сравнение с кой е оказал помощ в по-стабилни времена.

Призовавайки за повече мултилатерализъм и бистрота във връзка с COVID-19 , канцлерът упрекна Китай , че не е бил задоволително транспарантен при започване на пандемията. Меркел обаче съобщи, че всички страни би трябвало да гледат напред и че СЗО ще би трябвало да даде на всички отчет за реакцията на Китай на първичното експлоадиране на COVID-19 в Ухан.

Тя поздрави всички развити страни, които вземат участие в COVAX, и приветства , добавяйки, че разпространяването на ваксини остава съществена тематика в световния отговор на пандемията.
 Лекар от Ухан: Китайските управляващи ми попречиха да удрям паника за COVID-19
Лекар от Ухан: Китайските управляващи ми попречиха да удрям паника за COVID-19

Документалният филм ще бъде излъчен през днешния ден по Би Би Си 2

Меркел означи, че продължаващата пандемия на ковид демонстрира слабостите и минусите на " нашата система ", само че също по този начин нейната резистентност и мощни страни .

В изявлението си на Световния стопански конгрес Меркел съпостави актуалната обстановка с " естествено злополучие, което се случва един път на 100 години ", което сподели на човечеството, че " към момента подвластен от природата " и че е време за " нулиране на политиките за развиване ".

Канцлерът похвали държавното управление си , че съумява да помогне на " нашите жители и нашия бизнес " и да поддържа стопанската система, само че добави, че " ние сме се поучили от грешките си " и признахме " доста недостатъци в нашата система и администрация ".
 Меркел: Германия стои върху буре с барут, контролът над пандемията се изплъзва
Меркел: Германия стои върху буре с барут, контролът над пандемията се изплъзва

Тя предизвестила, че обстановката с вируса може доста елементарно да се влоши
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР