Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес по време на събитие

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес по време на събитие
Коментари Харесай

Меркел: Нужни са мащабни инвестиции и реформи за прехода към по-зелена икономика

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден по време на събитие на промишления бранш в Берлин, че ще бъдат нужни огромни вложения и промени за прехода към " по-зелена " стопанска система, съобщи ДПА.

В същото време канцлерът, чийто мандат изтича през есента, предизвести Европейската комисия да не постанова прекомерно строги климатични цели на бизнеса. По думите й промишлена страна като Германия има потребност от рамка, което е изпълнима и няма да прокуди бизнеса.

На 14 юли Европейска комисия би трябвало да показа нов законодателен пакет, очертаващ използването на новата амбициозна цел на Общността да свие излъчванията си с 55 % до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година.

" През идните години ще би трябвало да похарчим големи суми ", сподели още Меркел. " Живеем във време на революционна смяна ", акцентира канцлерът.

По-голямата част от вложенията ще би трябвало да бъде направена от индустрията, означи Меркел. Тя призна въпреки всичко, че държавната поддръжка е жизненоважна в някои области като разширение на производството на чипове в Европа или произвеждане на акумулатори за електрически автомобили.

По отношение на промените съгласно Меркел би трябвало да бъде интензивен процесът на издаване на разрешителни за електроцентрали, работещи с възобновими източници, изключително поради че търсенето на сила евентуално ще се усили през идните години.

Днес Европейската комисия заяви, че е одобрила проекта за възобновяване на Германия, по който страната се чака да получи 25.6 милиарда евро - 42%, от които ще бъдат изразходвани за планове, които способстват за постигането на задачите в региона на климата.

В известието ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен (която е в Берлин за утвърждението на немския план) акцентира обаче, че проектите за възобновяване не са " панацея за всички провокации ", пред които е изправена стопанската система на коя да е страна.

През последните седмици европейски парламентаристи и неправителствени организации показаха безпокойствие дали с множеството от парите фактически ще бъде реализирано това, което страните от Европейски Съюз са съгласували.

Неправителствената организация " Клаймът екшън нетуърк " (Climate Action Network - CAN) да вземем за пример твърди, че Европейски Съюз заблуждаващо придава на бюджета си екологично виновен публичен имидж, като позволява планове, които вредят на биологичното многообразие или влага в изкопаеми горива
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР